top of page

RUCANOR

Categorie

Corporate Design, DTP Design

FUNCTIE

Vormgever

opdrachtgever

SintLucas

datum

Januari 2017

In het tweede leerjaar van mijn opleiding op het SintLucas kreeg ik het project Rucanor. Voor dit project moest je voor het sportmerk Rucanor een nieuwe huisstijl ontwerpen. Met de huisstijl die je in een huisstijlhandboek hebt beschreven moest je ook een aantal grafische middelen maken. De grafische middelen de je moest maken waren: een logo, een patroon op een product, een label en een sfeerfoto. 

De huisstijl die ik ontworpen heb voor het merk Rucanor is gericht op het indoorsporten. Het indoorsporten is namelijk een trend geworden in 2017. De doelgroep was 30 jarige mannen. De sport waar Rucanor zich het meest op zal richten is Fitness. De nieuwe huisstijl van Rucanor staat voor “bring outdoor to indoor”. De ontwerpuitgangspunten die ik gebruik voor de ontwerpen van Rucanor is: organische vormen, open, blauw, indoor en wit. 

Rucanor Corporate Design Logo
Huisstijlhandboek Rucanor

In dit PDF-bestand is het huisstijlhandboek van Rucanor te zien, dit heb ik gemaakt met Adobe Indesign.

 

Het logo van Rucanor werd me erg moeilijk gemaakt, omdat ik twee opdrachtgevers had (leraren). Deze twee opdrachtgevers hadden natuurlijk beide een andere mening. Na veel schetsen te hebben gemaakt ben ik uiteindelijk tot het logo gekomen wat hierboven te zien is. Ik heb het logo gemaakt met Adobe Illustrator.

Rucanor Corporate Design Fotografie
Rucanor Corporate Design Fotografie

De sfeerfoto die voor Rucanor gemaakt moest worden moest van een bidon zijn. Het bidon moest op een locatie gefotografeerd worden. De locatie die natuurlijk het beste bij Rucanor past is de fitnesszaal, daar heb ik ook mijn foto gemaakt. Nadat ik de foto had gemaakt had ik deze op Adobe Photoshop nog bewerkt.

Rucanor Corporate Design Label

De gedachte achter het label van Rucanor wordt uitgelegd in het huisstijlhandboek van Rucanor. Het label heb ik ontworpen door gebruik te maken van Adobe Illustrator en Photoshop.

 

Eerst had ik op Adobe Illustrator alles behalve de informatieve tekst gemaakt, daarna had ik op Adobe Photoshop de tekst van de prijs etc. toegevoegd.

bottom of page