top of page

RESTART

Categorie

Corporate Design, DTP Design, Edit, Animatie, App Design

FUNCTIE

Vormgever, Animator

opdrachtgever

SintLucas

datum

Mei 2017

In het tweede leerjaar van mijn opleiding op het SintLucas kreeg ik het project Urban Farming. Voor dit project moest ik een restaurant ontwerpen die aan Urban Farming deed. Urban Farming is het boerenleven naar de stad brengen.

Mijn restaurant, genaamd Restart, doet dit door een moestuin op het dak te hebben waar ze hun ingrediënten vandaan halen. Voor Restart moest je dus ook een identiteit ontwerpen en deze in verschillende middelen toepassen en uitleggen. De grafische middelen die voor Restart ontworpen moesten worden waren: een huisstijlhandboek, een app, een animated banner, een affiche, een spread voor een kookboek, een digitale nieuwsbrief met template, het logo en het slogan.

De huisstijl die ik ontworpen heb voor Restart staat voor terug gaan in de tijd. De tijd waar we zelf nog groenten planten. Het slogan van Restart is “be part of the start. De ontwerpuitgangspunten die ik gebruik voor de ontwerpen van Restart is: bruin, groen, oranje, wortel, deelnemen en moestuin.

Logo Restart

In het PDF-bestand hieronder is de brandmanual van Restart te zien. Deze heb ik gemaakt met Adobe InDesign. 

Het logo heb ik gemaakt met Adobe Illustrator.

Animatie Banner Restart

De animated banner die ik voor Restart moest ontwerpen omschrijft eigenlijk het concept van Restart. De banner moet ook de persoon die het bekijkt triggeren om erop te drukken, dit vind ik zelf wel aardig gelukt. De animated banner heb ik met het programma Adobe Photoshop gemaakt.

Restart Affiche Poster

Het affiche/poster van Restart omschrijft ook het concept van Restart. Het affiche/poster heb ik zelf gefotografeerd. Ik heb het gemaakt via Adobe Photoshop.

Restart Digitale Nieuwsbrief

De digitale nieuwsbrief en template van Restart is gemaakt op alleen maar Adobe Photoshop, zo dat de klant alleen maar het programma Adobe Photoshop hoeft te hebben om de nieuwsbrief aan te passen.

Kookboek Spread Restart

De spread van het kookboek van Restart is binnen de huisstijl van Restart ontworpen. De foto in de spread is gemaakt door mij en bewerkt me Adobe Photoshop. Verder heb ik de spread gemaakt op Adobe InDesign.

Restart App

De app die ik moest ontwerpen voor Restart is natuurlijk ontworpen met de ontwerpuitgangspunten van Restart. De app bevat de functie van een live view, menukaart en het online reserveren. De app heeft met de functie live view een kijk op de moestuin op het dak van het Restart gebouw.

 

De app heb ik ontworpen met Adobe Photoshop. Ook heb ik in deze app pictogrammen gebruikt die ik op Adobe Illustrator heb gemaakt. Ik heb daarna de app uitgewerkt in InVision. De link naar mijn prototype op InVision is:

 

https://projects.invisionapp.com/share/U4B5HD17Z#/screens

bottom of page