top of page

DE SPOTCASTERS

Categorie

Corporate Design, Animatie, Edit, Geluid, Multicam

FUNCTIE

Vormgever, Animator, Beeldmixer

opdrachtgever

De Spotcasters

datum

December 2022

De Spotcasters is een YouTube kanaal dat vanaf januari 2023 podcast, straatpraat en opdracht video's maakt. Voor dit YouTube kanaal ben ik ook een aantal keer als cameraman aanwezig geweest.

Als vormgever heb ik de huisstijl van De Spotcasters bedacht. Het is een kanaal dat bestaat uit drie vrienden die de spot willen drijven met van alles.

Ik heb de diverse grafische uitingen via Adobe Photoshop en Illustrator gemaakt. De animaties heb ik via Adobe Illustrator en After Effects gemaakt.

Ook ben ik bij hun 48 uur livestream overdag als beeldmixer aanwezig geweest. Dit was beeldmixing met OBS, TP-link router, AVMATRIX mini, Everet PTZ camera's en controller. Ook had ik het geluid afgesteld met de Saramonic UwMic9 Zenderset.

Banner YouTube Kanaal De Spotcasters

De banner van het YouTube kanaal is een samenkomst van het logo en de animaties.

Logo De Spotcaters Cartoon Kleur
Logo De Spotcaters Cartoon ZwartWit

Het logo van De Spotcasters bestaat uit de cartoonversies van de drie vrienden. De emoties die de cartoons uitstralen zijn baldadig. Ik heb gekozen voor cartoons in het logo, omdat de kernwaarde van De Spotcasters de drie vrienden zijn. Om ze ook tot een jong publiek te richten kunnen cartoons helpen. De cartoons geven ook het gevoel dat het niet al te serieus genomen moet worden.

Het lettertype dat ik heb gekozen "Bangers" vond ik passend met de cartoonstijl. De kleuren oranje en geel staan voor creativiteit en energie. De kleur lichtblauw staat daar mooi mee in contrast, ook is blauw de kleur van mannen.

Natuurlijk heb ik voor de diverse uitingen ook een woordmerk en verkleind logo gemaakt.

Logo De Spotcaters Woordmerk Kleur
Logo De Spotcaters DS Kleur
Logo De Spotcaters Woordmerk ZwartWit
Logo De Spotcaters DS ZwartWit

De intro of outro animatie van De Spotcasters.

De animaties die tijdens de video's van De Spotcasters op diverse momenten kunnen worden toegevoegd. De lower thirds van de drie vrienden, een abonneer pop-up animatie en twee like animaties.

Hierboven een voorbeeld van de laatste minuten van de livestream. Ik was op dat moment niet aanwezig, maar om een idee te geven van de look en hoe ik het geluid had geregeld. De volledige livestream opnames waren te zien via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=B5bHe_WG9nE&ab_channel=DeSpotCasters-Opdrachten

bottom of page