top of page

CLIP

Categorie

DTP Design, Corporate Design

FUNCTIE

Vormgever

opdrachtgever

SintLucas

datum

April 2017

In het tweede leerjaar van mijn opleiding op het SintLucas kreeg ik het project CLIP. Voor dit project moest je voor het kunst magazine CLIP een ontwerp maken voor een nieuwe uitgave van een mini magazine over een gekozen kunststroming. De kunststroming waar ik voor had gekozen was Memphis, omdat ik die persoonlijk de vrolijkste kunststroming vond.

Wat er in het mini magazine moest komen te staan was niet aangeleverd. Het enige wat aangeleverd was, was de prijs, naam en afbeeldingen van de spullen in de online shop en welke onderwerpen aanbod moesten komen in het mini magazine. De kaft van het boekje is ook helemaal door mij gemaakt/gefotografeerd. De vormgeving van het mini magazine is in de stijl van Memphis. De stijl Memphis gebruikt geometrische vormen, pastel kleuren en primaire kleuren. De drie woorden die Memphis het beste omschrijven zijn: gekkigheid, niet serieus en tegenstroming. 

Het mini magazine heb ik gemaakt via Adobe InDesign. De iconen en de kaft in het mini magazine waren gemaakt door gebruik te maken van Adobe Illustrator.  Ook heb ik de afbeeldingen bewerkt op Adobe Photoshop.

Clip Memphis Magazine DTP-Design

Het logo van CLIP had twee eisen: een clip moest in het logo voor komen en het moest bij de gekozen stijl passen.

 

Deze twee eisen zijn allebei gebruikt bij het ontwerpen van het logo. De schetsen van het logo van CLIP en het logo zelf waren gemaakt met Adobe Illustrator.

In het Pdf-bestand hieronder is het volledige magazine te zien.

Clip Memphis Magazine DTP-Design
Clip Memphis Magazine DTP-Design
bottom of page