top of page

BROODNODIG

Categorie

Art, Regieassistent, Fictie

FUNCTIE

Art Director, Set Dresser 

opdrachtgever

LUCA School of Arts

datum

Mei 2022

 

Als duo eindwerk van de bachelor opleiding Film-TV-Video hebben Kwinten Waumans en Jens Alleart de kortfilm "Broodnodig" gemaakt. De film gaat over twee arme broers die pillen stelen om hun zieke moeder te helpen, de film vindt plaats tijdens Halloween. 

Een van mijn aandelen binnen deze film was het bedenken en beheren van de art. Ook heb ik op de twee laatste opnamedagen de rol van regieassistent overgenomen. 

De moodboards heb ik allemaal via Adobe InDesign gemaakt.

Moodboard Outfit Glen Broodnodig Kostuum Art

Ik heb nagedacht over de kledij van het personage Glen. De jongere broer die zich graag wil bewijzen.

 

In het scenario stond dat hij al als Batman verkleed zou zijn. De outfitwisseling, tussen normaal en Halloween, gebeurd heel snel. Om deze redenen moet hun normale outfit ook een beetje lijken op hun Halloween outfit.

De twee broers zijn arm en beheren met de familie een carnavalswinkel. Toch willen de broers wel stoer overkomen en dragen ze ook niet te goedkope kleding. Ze geven wel om hun uiterlijk.

Ik heb nagedacht over de kledij van het personage Thomas. De oudere broer.

 

In het scenario stond nog niet specifiek als wat hij verkleed was, wel dat hij als vrouw verkleed zou zijn. Omdat Glen als Batman ging heb ik ervoor gekozen om Thomas een Poison Ivy outfit tegen.

De outfitwisseling, tussen normaal en Halloween, gebeurd heel snel. Om deze redenen moet hun normale outfit ook een beetje lijken op hun Halloween outfit.

De twee broers zijn arm en beheren met de familie een carnavalswinkel. Toch willen de broers wel stoer overkomen en dragen ze ook niet te goedkope kleding. Ze geven wel om hun uiterlijk.

Moodboard Outfit Thomas Broodnodig Kostuum Arts
Moodboard Outfit Arvid Broodnodig Kostuum Arts

Ik heb nagedacht over de kledij van het personage Arvid. Arvid is de drugsdealer waarvan de broers de pillen stelen.

 

In het scenario staat dat Arvid als Halloween outfit een Mr. Blonde kostuum heeft. Dit is een personage van Reservoir Dogs.

De outfitwisseling, tussen normaal en Halloween, gebeurd heel snel. Om deze redenen moet hun normale outfit ook een beetje lijken op hun Halloween outfit.

Arvid is een stoere drugsdealer en besteed veel tijd aan zijn looks.

Ik heb ook nagedacht over de oufits van de extra personage binnen deze film.

De skaters in het skatepark. De stoere vriend van Arvid die ook dezelfde look als Arvid heeft. 

De casual cafébaas en vriend van de broers. De vriend van de broers heeft een auto en is dus iets rijker als de broers die geen auto hebben. En de moeder van de broers die in haar pyjama te zien is.

Moodboard Outfit Extra's Broodnodig Kostuum Arts

Helaas is buiten de Halloween outfit niks van mijn kostuumadvies door gekomen bij de acteurs. Een grote blunder binnen de productie. Ik heb als art director wel gevraagd of de informatie bij de acteurs kon komen. Ik had ook geen budget om zelf kostuums aan te schaffen.

Hieronder zijn wat screengrabs te zien van decor wat ik terplekke heb aangekleed.

Broodnodig Art Direction Screengrab - Skatepark

Het skatepark gevuld met viezigheid, het was hiervoor een schoon skatepark.

Broodnodig Art Direction Screengrab - Slaapkamer

De slaapkamer van de moeder van de broers. Ik heb de kamer ingericht zodat het bed, camera en personages goed passen.

Broodnodig Art Direction Screengrab - Cafe
Broodnodig Art Direction Screengrab - Cafe

De buitenkant van het café. Ik heb de tafels en personages geplaatst. Ook de outfits gekozen voor de personages. Ik heb ook het kledingrek en andere decoratie geplaatst die in de film te zien zijn. 

Broodnodig Art Direction Screengrab - Schoolgebouw

Het schoolgebouw waar de achtervolging doorgaat. Hier heb ik wat dingen verplaatst om een mooie route te hebben voor de acteurs.

Broodnodig Art Direction Screengrab - Carnavalswinkel

De carnavalswinkel van de broers. We filmden in een carnavalswinkel, dus ik had niet veel werk. De kleding heb ik wel beter opgehangen en op kleur gegroepeerd.

Broodnodig Art Direction Screengrab - Keuken
Broodnodig Art Direction Screengrab - Keuken

Ik had een hele schone keuken vuil gemaakt. Een zieke moeder en twee zonen zorgen ervoor dat een keuken behoorlijk vuil is. Etensresten, vuile vaat en afval.

In dit PDF-bestand is de Art Direction List te zien die ik heb gemaakt vanuit het scenario om een duidelijk beeld te geven van wat we nodig hadden qua props/decor,

bottom of page