top of page

RUCANOR

Categorie

Corporate Design, DTP Design

FUNCTIE

Vormgever

opdrachtgever

SintLucas

datum

Januari 2017

In het tweede leerjaar van mijn opleiding op het SintLucas kreeg ik het project Rucanor. Voor dit project moest je voor het sportmerk Rucanor een nieuwe huisstijl ontwerpen. Met de huisstijl die je in een huisstijlhandboek hebt beschreven moest je ook een aantal grafische middelen maken. De grafische middelen de je moest maken waren: een logo, een patroon op een product, een label en een sfeerfoto.

De huisstijl die ik ontworpen heb voor het merk Rucanor is gericht op het indoorsporten. Het indoorsporten is namelijk een trend geworden in 2017. De doelgroep was 30 jarige mannen. De sport waar Rucanor zich het meest op zal richten is Fitness. De nieuwe huisstijl van Rucanor staat voor “bring outdoor to indoor”. De ontwerpuitgangspunten die ik gebruik voor de ontwerpen van Rucanor is: organische vormen, open, blauw, indoor en wit.

PDF

In dit PDF-bestand is het huisstijlhandboek van Rucanor te zien, dit heb ik gemaakt met Adobe Indesign.

Het logo van Rucanor werd me erg moeilijk gemaakt, omdat ik twee opdrachtgevers had (leraren). Deze twee opdrachtgevers hadden natuurlijk beide een andere mening. Na veel schetsen te hebben gemaakt ben ik uiteindelijk tot het logo gekomen wat hierboven te zien is. Ik heb het logo gemaakt met Adobe Illustrator.

bottom of page